• Tot 1 juni is ons sportpark voor íedereen dicht

  23 mrt 2020
 • Het corona-virus is nog niet uitgeraasd. Vele inwoners hebben zich de afgelopen dagen gehouden aan de door de regering opgelegde maatregelen, of afgegeven adviezen. Toch wekte het enorme verbazing om het afgelopen weekend de beelden te zien van overvolle stranden, druk bezochte bossen, en wat dichter bij huis, gevulde voetbalvelden.

  Het is mede door dit onverantwoorde gedrag, dat de regering vandaag nieuwe maatregelen heeft aangekondigd. De allerbelangrijkste maatregel; tot 1 juni as, zijn groepsbijeenkomsten verboden.

  Voor een sportvereniging als ASV betekent dit, dat we tot 1 juni as, voor álle activiteten zijn gesloten. Er zullen géén wedstrijden worden gespeeld, er zal niet worden getraind, en er kan door niemand, jong of oud, recreatief worden gevoetbald.

  De afgelopen dagen hebben we nogal verbaasd moeten vernemen dat er door zowel leden als niet-leden allerlei wilde trainingen zijn georganiseerd. Dat wás reeds verboden, de huidige maatregelen verlengen dit verbod alleen maar.

  Blijkbaar is er méér nodig om duidelijk te maken dat je de velden echt niet op mag, en dus hebben wij vanochtend beide toegangshekken afgesloten. Tevens hebben wij voor beide hekken een hoger hekwerk geplaatst. Morgenochtend zullen er tekstbordjes aan worden bevestigd, met de volgende tekst:

   

  VANWEGE DE UITBRAAK VAN HET CORAONAVIRUS

  IS HET GEHELE SPORTPARK TOT NADER ORDER DICHT

  DIT CONFORM DE RICHTLIJNEN VAN HET RIVM/REGERING

  DE GEMEENTE ZAL TOEZICHT HOUDEN OP DE NALEVING

   

  Wij begrijpen heel goed, hoe vervelend het is voor een sportmens, om -letterlijk- voor enige tijd langs de kant te moeten staan. Maar wij doen wél een beroep op het gezonde verstand van zowel onze leden, als ook niet-leden; betreed de velden niet! Het gevaar op overdracht van het virus is te groot, onze regering heeft niet voor niets het verbod tot 1 juni verlengd. Lokale overheden krijgen verregaande bevoegdheden om op uitvoering van het verbod toe te zien, speel je op onze velden, en je wordt door politie een ambtenaar van het team Handhaving gespot? Kun je een bekeuring van ca 400 euro tegemoet zien. 

  Wees wijs, en blijf thuis.   We houden u van de komende ontwikkelingen weer op de hoogte.

   

  Bestuur Ammerstolse SV