• Waar de avond ervoor de oranje leeuwen nog in Qatar zo'n 6.349 kilometer hier vandaan het veld op liepen.... Zo liepen ook hun toekomstige opvolgers in alle vroegte en vol goede moed het Ammerstolse voetbalveld op....

  Waar de oranje welpen nu nog in hun Ammerstolse rood/wit tunue op hun eigen helft bijeen kwamen om de laatste instructies van hun trainers te krijgen. Waarna ze zich klaar maakte en hun posities op het met dauw bedekte veld innamen. Klokslag 08:30 klinkt het fluitsignaal en wordt de westrijd afgetrapt. Vandaag staat er weer een spannende wedstrijd te wachten dit maal tegen Schoonhoven!!!

  Het fluitsignaal galmt nog na over het veld als de bal met een trap van de middenstip rolt. Zo gaat de bal heen en weer waarbij van de zijlijn warme aanmoedigingen geluiden te horen zijn van hun trotse vaders...

  Maar na zes minuten krijgen we helaas na meerdere dappere pogingen van keeper Sepp toch een ongelukkig doelpunt tegen. De 0-1 is een feit maar de mannen zetten door.. Er worden mooie duels heen en weer gestreden.

  Vanaf de zijlijn wordt met trots genoten hoe de mannen in hun spel gegroeit zijn.
  Mooie staaltjes verdediging, voorzetten en samenspel krijgen we te zien. Ieder met zijn eigen kracht en talent. De mannen worden als maar groter, sneller, behendiger en sluwer. Het is mooi om te zien hoe Sepp regelmatig vakkundig de bal uit het goal houdt. Hoe de verdedigers steeds beter bij hun aangewezen man blijven. Maar ook om Lenn met de bal te zien uitbreken waar zijn benen als een ware dans sierlijk vooruit schieten met alleen het goal van zijn tegenstander voor ogen.

  Lenn schiet de bal helaas net over en gelijkmaker blijft uit.... De tegenstander schiet de bal terug naar onze helft waarna we een mooie doeltreffende sliding van Arthur te zien krijgen die met trotse lach door alle vaders wordt goedgekeurd.

  Zo spelen we verder waarbij de tegenstanders in de eerste helft net iets meer controle lijkt te hebben waardoor helaas na 20 minuten de 0-2 valt. Waarvan we niet anders kunnen zeggen dat het een prachtig doelpunt van de tegenpartij was waar geen houden aan was... Niet veel later krijgen we zelfs de 0-3 om de oren maar die wordt afgekeurd mede door de mooie redding van Sepp komen we dit maal goed weg.

  Rust is aangebroken. Na een limo en een peptalk van hun top trainers gaan de toekomstige oranje leeuwen weer vol voor de brul... In de tweede helft nemen de mannen de regie van Schoonhoven over. Het mooie samenspel van alle mannen wordt beloond en leidt na 4 minuten tot mooi afgewerkt doelpunt van Lenn. Eindelijk de 1-2... Waarna niet veel later in een minuut tijd nog 4 grote kansen op goal worden geschoten maar billenknijpend vanaf de zijlijn zien we ze helaas naast, over of in handen van de keeper gaan.

  Ook Daley krijgt na prachtige aktie waarbij hij met volle snelheid langs de laatste man gaat een mooie kans hij schiet vol op goal vanaf de zijlijn word de adem weer ingehouden want een gelijkmaker zou zeker verdient zijn maar helaas de bal gaat net over....

  Daarna gaat het spel gelijk op.

  Ivan zet nog even zijn rug bij het verdedigen iets te recht waardoor zijn tegenspeler met de bal niet door hem heen komt en vol in gras beland en hij zo weer tegenaanval af weet te slaan.

  Niet veel later in een van de laatste minuten krijgt een speler van Schoonhoven de bal vol in zijn buik waarvan iedereen zowel op en af het veld met een diepe zucht mee voelt.... Oei die was goed raak!!! Waarna hij met zijn handen in de lucht in de armen van zijn trainer beland.

  De wedstrijd lijkt hierna gestreden te zijn. Weer een mooie pot. Waarvan een gelijkspel zeker verdient was maar zoals dat soms zo gaat mocht het niet zo zijn.

  Op naar de volgende wedstrijd.... ⚽