• Historie

  Welkom op de website van de Ammerstolse SV, een vereniging waar plezier en sportiviteit hoog in het vaandel staan.

  Op 7 april 1932 opgericht, en zich in de loop der jaren stevig in het hart van de Ammerse gemeenschap gevestigd.
  De eerste jaren werd er gevoetbald op een veld aan de Lek, waar nu natuurgebied De Snakkert is gevestigd. Sinds heel wat jaren hebben wij al weer ons sportcomplex De Snackert, waar wij over 1 kunstgrasveld en 1 natuurgrasveld beschikken, met een gezellige kantine en een kleedruimte met 4 kleedkamers.

  Recent is de buitenkant her en der gerenoveerd, en heeft alles weer een verfbeurt gekregen, we kunnen er weer even tegenaan.

  Zowel ons sportpark als het natuurgebied zijn een directe verwijzing naar het rijke vissersverleden van Ammerstol; al in de 17e eeuw werd onder de naam ‘De Snackert’ op de Lek naar zalm gevist, velen hebben tot in 1921 hun boterham moeten verdienen met de zalmvisserij.

  Dat de Ammerstolse SV een belangrijke plaats in het verenigingsleven inneemt, blijkt wel uit de grote groep vrijwilligers, die sinds jaar en dag, belangeloos onze vereniging draaiende houdt.

  We zien het ook terug in ons ledenbestand. De liefde voor de club (en het voetbal, uiteraard) wordt van vader/moeder, op zoon/dochter doorgegeven. Opa, pa, ma, zoon, dochter, allemaal lid.

   We zijn een kleine vereniging, voor onze jeugdteams geldt, dat meisjes en jongens gezellig met elkaar voetballen. We organiseren regelmatig leuke uitjes, zoals de penaltybokaal, een voetbalkamp, of een uitje naar een pretpark. 

  Inmiddels spelen onze senioren top de zaterdag en zondag; willen de jeugdspelers na hun 18e nog blijven voetballen, kan men voor de zaterdag óf de zondag kiezen.

   Op het kunstgrasveld mag trouwens ook door niet-leden worden gevoetbald, een afspraak die wij graag hebben gemaakt met onze gemeente. Uiteraard is dat niet mogelijk wanneer we trainen, of wedstrijden spelen.

  De trainingstijden en wedstrijdgegevens zijn op de site terug te vinden.

  Mocht je meer willen weten, of eens een proeftraining willen meedoen? Neem gerust contact met ons op, via info@ammerstolsesv.nl, daar helpen wij u graag verder.

   Graag tot ziens op Sportpark De Snackert!