• Vanaf minuut 1 was duidelijk dat we tegen Nieuwerkerk niet opgewassen waren. Hoog tempo, veel druk, we konden ons er niet onder uit voetballen. Na 7 minuten kwam het eerste doelpunt, en gelukkig pas in de 38e minuut een vrije trap de 0-2 ruststand. Het had absoluut slechter gekund.

    In de 2e helft begon Ammerstol wat feller, we gingen met wat meer overtuiging de duels in, konden zowaar ook eens wat meer opbouwen, en mensen op de Nieuwerkerkse helft vrijspelen.
    Dat leverde één echte kans op, de aangespeelde Jory ontdeed zich knap van zijn tegenstander en schoot schitterend in; 1-2. We leefden nog.
    Lang konden we er niet van genieten, want 3-4 minuten later werd het al weer 1-3. En toen ging het rap, een botsing en een persoonlijke fout leverde Nieuwerkerk 2 cadeautjes op, en die werden met liefde uitgepakt; toen nog een prima veldgoal en de stand was 1-6. Niet nodig, maar gezien het spelbeeld wel volkomen terecht.

    Ondanks de grote nederlaag, heb ik genoten van het feit dat we in de 2e helft wat meer ballen toonden. Met deze mentaliteit kunnen we in de laatste 4 wedstrijden, hopelijk nog wat punten pakken.