• Na een ongelukkige oefencampagne begonnen we afgelopen zaterdag wat gespannen aan de competitie. Nog een zeperd zaten we niet op te wachten. En de tegenstander GSV hád daarvoor kunnen zorgen.

  Voor het eerst sinds 8 jaar weer een prestatieteam op zaterdag, eind vorig jaar opgezet door een aantal Goudse voetbalcracks. Inmiddels staat er een aardig team van een man of 19, kerels die vrijwel allemaal aardig hoog hebben gespeeld bij de bekendere Goudse verenigingen.

  Voetballen konden ze, maar we hielden ze goed van ons doel af. Uiteindelijk stond er toch 2-0 op het scorebord, omdat we toch 2x wat ongelukkige keuzes maakten in het doelgebied, én omdat wij zelf kansen misten. Zelfs een penalty wilde er niet in. Gelukkig was het Jeffrey Spierdijk die na goed doorzetten van zijn broer Raymon, in de slotfase van de 1e helft toch het doel wist te vinden, zo gingen we met 2-1 rusten en was alles nog mogelijk.

  En dat bleek, want waar de krachten bij de GSV-routiniers wat begon weg te ebben, werden wij steeds sterker. Een gelijkmaker kón niet uitblijven, en die viel dan ook; de ingevallen Rick Looren de Jong werd aangespeeld, legde vanaf rechts goed voor op Jory de Lange, deze speelde 2 man uit en zette de keeper met een bekeken schuiver op het verkeerde been; 2-2.

  Vanaf dat moment waren wij de bovenliggende partij, maar GSV wist uit een corner toch vrij makkelijk de 3-2 te maken. Even leek het erop dat GSV alsnog de punten in Gouda zou houden, maar gelukkig herpakten we ons en dat leverde genoeg spannende momenten voor het GSV-doel op. Rick had de 3-2 waarschijnlijk gemaakt als de keeper hem niet had getorpedeerd bij een 1 op 1, dat leverde die keeper een rode kaart op en ons een penalty; die werd wederom door Jory goed ingeschoten; 3-3 en op dat moment leek het dat GSV te pakken was.

  Helaas maakten we het niet af; zeker 3-4 100%-kansen leverden geen doelpunten op, terwijl GSV met enkele counters nog voor genoeg gevaar zorgden. Keeper Kevin wist echter zijn doel met een paar prachtige acties schoon te houden, zo bleef het 3-3.

  De angst voor GSV bleek dus wat ongegrond, altijd leuk om de competitie met een punt te beginnen.