• 1000 Euro. We moesten ons echt in de armen knijpen. 1000 Euro. Gewoon, omdat het kan. In Ammerstol. Scoren met Statiegeld. Wat zeg ik? Dík scoren met statiegeld. Deze 2e actie heeft een recordbedrag van 1000 euro opgeleverd.
  We hoeven het niet in te wrijven. Maar 1000 euro? Da's bijna net zoveel als dat de VV Bergambacht van de plaatselijke bewoners in 2017 mocht ophalen. Wat trouwens ook een prachtig bedrag is, 23 cent per inwoner, bijna 1 fles. Echt niet verkeerd.
  Maar in Ammerstol kunnen we dat beter, moeten we gedacht hebben. 1000 Euro. 59 Cent per inwoner. Ruim 2 flessen. Geweldig!
  Tuurlijk, er is hard gewerkt. Door onze jongste leden, door weer en wind zagen door Ammerstol stappen. Overal aanbellen. Terugkomen als er iemand niet had opengedaan. Met tassenvol zagen we ze sjouwen. Of met karretjes rondrijden. Want u gaf gul. Erg gul. Met elke fles waren ze blij. En terecht. Wat hadden ze er een lol mee! Geweldig om te zien.
   
  Meesterbrein Wilco den Hoed, die dit uiteindelijk bedacht heeft, en met hetzelfde enthousiasme dit alles een flinke slinger heeft gegeven.
   
  Broer Mario, die behalve fanatiek shirtsponsor van een van onze pupillenteams, ook weer belangeloos zijn tuin ter beschikking heeft gesteld om op de zaterdag de aktie te besluiten met de inmiddels bekende inleveractie. En tot eind van de dag bezig was met Wilco om alles opgeruimd te krijgen.
   
  Pieter van onze geweldige snackbar De Sticht, die meteen aanbood om in de wat koudere omstandigheden, sowieso warme chocolademelk te serveren. Zij hebben het, sámen met de kinderen, ouders, en met u allen, tot zo'n groot succes gemaakt.
   
  De met een knipoog geplaatste opmerking, dat papa's ook hun lege bierkratten mochten inleveren, werd érg serieus opgevat. Ik weet niet of de aanhanger van dhr. Den Hoed nog in orde is, maar die moet gevaarlijk veel gewicht op die assen hebben gehad, toen de kratten 1 voor 1 werden ingeladen. Arme supermarkten, die dit alles hebben moeten innemen. Ik neem aan dat er mensen voor zijn uitgeroosterd?
   
  Bewoners, vrienden en fans, ouders, verzorgers, verdere familie, kinderen, Plus van der Vlist waar ruim 1 week belangeloos de hotspot naast de emballagemachine ruim 1 week aan onze actie ter beschikking is gesteld... (hartelijk bedankt, Ernst!). Kortom, iedereen die de Ammerstolse SV een warm hart toedraagt, hartelijk dank voor uw gulle gift. En dat in deze moeilijke tijden. Het maakt dat wij weer mooie materialen mogen gaan aanschaffen. Gedacht wordt al aan doeltjes, iets wat we voor de aktie, niet voor mogelijk hadden gehouden. Maar het kan straks gewoon. Dankzij u.
   
  Ammersenaren. Gulle gevers. Gewoon een feit.